Schuurspons - Enjoy la Vida

Vorige Artikel 3 van 25 Volgende
€ 1,95 (inclusief 21% btw)
Voorraad 162 stuks

ECO-SCHUURSPONSJES VAN ESPARTO

De Eco-schuursponsjes van ESPARTO zijn 100% natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar. Deze sponsjes zijn sterk en worden gemaakt van een Mediterraanse grassoort. Ze worden al eeuwen gebruikt in het zuiden van Europa. Perfect om de aangekoekte pannetjes mee schoon te maken, de wastafel of de kraan etc. Samen met Natrium Bicarbonaat is het helemaal een super schoonmaakteam! Ze worden verkocht als baaltjes. Je haalt gemiddeld 3 schuurbolletjes uit 1 baaltje.  Deze gaan lang mee, slijten niet en maken goed schoon. Na gebruik kan het schuursponsje gewoon bij het GFT-afval.

EIGENSCHAPPEN VAN ECO-SCHUURSPONSJE VAN LUFFA
 

 •  1 baaltje is voldoende voor 3 schuurbolletjes
 •  100% plantaardig materiaal uit Europa
 •  plastic-vrij
 •  geen chemicaliën
 •  100 % biologisch afbreekbaar
 •  kan na gebruik in de GFT-bak
 •  verpakking is composteerbaar
 •  afmeting baaltje 7,5 x 5,5 cm

GEBRUIK

Stoere types gebruiken het hele baaltje in zijn geheel als stevige schuurspons. Maar een meer economische manier is deze :
 

 • Trek een flinke pluk uit het baaltje
 • Trek de vezels een beetje uit elkaar zodat ze alle kanten op staan
 • Draai er een stevig bolletje van zoals een (vegan)gehaktbal
 • Knijp er af en toe flink in onder het draaien
 • Spoel het bolletje even goed onder de kraan
 • Knijp het bolletje uit en klaar is je Eco-schuursponsje! :  )

Ben je er klaar mee ? Dan kan het bij het GFT afval.


TIP | Maak de bolletjes boven de GFT bak. Er kunnen een paar sprietjes vanaf komen.
TIP | Maar er meteen 3 tegelijk, zo heb je alvast een voorraadje.
TIP | Bij extra vieze klusjes, kun je ook gewoon een klein plukje gebruiken en deze na gebruik meteen weggooien. Zo doe je extra lang met het baaltje.
 

PRODUCTINFORMATIE

GRONDSTOF

De grondstof voor dit plastic-vrije schuursponsje is  ESPARTO (Stipa Tenacissima). Dit is een stevige mediterraanse grassoort en komt van nature veel voor in Zuid-Europa. Het heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig en  wordt handgeplukt met respect voor het ecosysteem. De wortels blijven daarbij gewoon zitten en de plant groeit rustig verder. Vervolgens worden de geplukte sprieten in water gewassen, gedroogd en gebleekt in de zon. Later worden ze verwerkt tot baaltjes.
 

OORSPRONG

Dit soort schuursponsjes worden al eeuwenlang gebruikt in het zuiden van Europa en is een traditioneel product. Het familiebedrijf dat deze traditionele schuursponsjes produceert, bestaat al generaties lang. Drie broers hebben het bedrijf van hun opa over genomen en houden deze prachtige traditie op deze manier in ere. Hoewel de moderne tijd ook hier zijn intrede heeft gedaan, is veel hetzelfde gebleven en gebeurt het meeste nog steeds met de hand. Ze gebruiken geen chemicaliën gebruikt tijdens het hele productieproces en hebben het ISO 14001 keurmerk .

PRODUCTIEPROCES

Als de het gras volledig is gegroeid en zo'n 1,20 m  lang is, wordt deze met de hand geplukt en vervolgens geweekt in water.  Zo blijven alleen de stevige vezels over. Daarna wordt de sprieten gewassen en verder gedroogd en gebleekt in de zon. Vervolgens word het gekneusd onder een zware wals en gekamt. Zo komen de binnenste lange vezels los .  Deze vezels zijn sterk maar toch soepel en nemen nagenoeg geen vocht op. Daardoor zijn ze uitstekend te gebruiken als schuursponsje. Met de hand wordt er vervolgens een mooi baaltje van gedraaid.

MILIEU INFORMATIE

Tegenwoordig schuren we met onze plastic schuursponsjes de microbeads letterlijk in ons schone drinkwater. Daar heeft dit sponsje geen last van! Sterker nog ... ben je er klaar mee … dan eindigt dit sponsje boven op de composthoop als voedsel voor de aarde. Mooier kan het toch niet?

Doordat dit product een natuurproduct is , hoef je niet te slepen met vervuilende grondstoffen zoals bij de synthetische variant. De zon, aarde en lucht zijn de grondstoffen voor dit product.  Dat scheelt een hoop vervuiling en CO2 uitstoot. Deze Eco-schuursponsjes groeien  in Europa (Spanje) en komen over land deze kant op.

Voor sommige oplossingen hoef je maar een klein stapje terug in de tijd. De tijd vóór de microplastics, toen 'natuurlijk' nog heel gewóón was. Naar ons idee liggen daar de oplossingen voor de problemen van nu. Met liefde gemaakt, geeft de natuur ons de mooiste kadootjes. En eigenlijk is dat alles wat we echt nodig hebben ... de kunst is alleen dàt weer te zien.

Enjoy la Vida zoekt deze producten,  importeert ze en vertelt hun verhaal.
 Het is mooi om te weten waar alles vandaan komt en welke mooie mensen er achter zitten.  Ieder weer met hun eigen verhaal. Enjoy la Vida geeft vorm en verpakt het met liefde (zonder plastic natuurlijk).

Eco-schuursponsjes ( onderdeel van Enjoy la Vida ) heeft als missie een goed alternatief te bieden voor de synthetische schuursponsjes. Daarbij zoeken we naar natuurlijke oplossingen. Het liefst uit Europa. Puur natuur zonder poespas.
 

© 2016 - 2021 Leven zonder afval | sitemap | rss